Σαν γιορτή: Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού!

1 Απριλίου 2019 0 Από Μαριάνθη Χαλκίτη

Το σχολείο μας ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο συμμετείχε στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού που διοργανώθηκε πανελλαδικά από τα: Let’s do it, Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και ¨Νοιάζομαι και δρω», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη.

Στηριζόμενοι σε έναν από τους 4 άξονες δράσης που προτείνονται ,το περιβάλλον, σηκώσαμε τα μανίκια και φροντίσαμε τον χώρο που ζούμε και «μεγαλώνουμε «, το σχολείο μας. Μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί ανά την Ελλάδα γίναμε μια μεγάλη #οικογένεια εθελοντών.

Λίγες μέρες μετά και κάνοντας απολογισμό της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού έρχεται ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη μας. Η συνεργασία και η ομοψυχία ήταν αυτό που έφερε αποτελέσματα που μεταμόρφωσαν το σχολείο μας .

Οι εθελοντές πολλοί. Μικροί και μεγάλοι. Και δάσκαλοι και μαθητές και γονείς.

Σαν σε γιορτή λοιπόν…

Ο διευθυντής του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστεί το «Lets do it Greece» και το «Νοιάζομαι και δρω» που μας ώθησαν να συντονιστούμε σε κάτι τόσο όμορφο. Επίσης εγκάρδιες ευχαριστίες στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθειά τους.